Kruununhaan pop-up kokeilu

Klaari ja nuorisoasema ovat pitäneet Kruununhaan yläasteella pop-up vastaanottoa oppilaille. Ajatus pop-upista nousi nuorisoaseman ja Klaarin työntekijöille viime keväänä järjestettävästä Kruununhaan yläkoulun päihdepäivästä. Pohdimme miten pystyisimme olemaan helpommin oppilaiden saatavilla ja miten yleisesti tapaisimme enemmän nuoria työssämme matalankynnyksen periaatteella. Idean synnyttyä olimme yhteydessä koulun rehtoriin ja hän oli heti valmis aloittamaan yhteistyön.

Pop-upit on toteutettu tänä syksynä kaksi kertaa ruokavälitunnin aikana klo 10.45 – 12.15. Tapaamiskerrat ovat olleet teemoitettuja, nuorten hyvinvointiin liittyvillä aiheilla. Ensimmäisellä kerralla teemana oli kannabis. Nuoret ottivat osaa kannabis tietovisaan ja heille oli tarjolla tietoa päihteistä. Nuorten kanssa kävimme keskusteluja päihteistä ja yleisesti nuorten hyvinvoinnista.

Syksyn toisessa pop-upissa aiheena oli mielen hyvinvointi. Mitkä asiat ovat nuorelle tärkeitä ja mistä hyvä arki koostuu? Nuoret pohtivat miten itse pystyy vaikuttamaan hyvään oloon ja mieleen. Arjessa tasapainoilu koulun, kodin, kavereiden ja harrastusten välillä voi ajoittain tuottaa hankaluuksia. Moni oppilaista huomasi, että nukkuminen on usein se josta nipistetään aikaa.

Pop-up vastaanotot ovat olleet onnistuneita. Oppilaita on käynyt molemmilla kerroilla noin 50 keskustelemassa ja ottamassa osaa toiminnallisiin tehtäviin. Syksyn viimeinen pop-up on 17.12. ja teema on vapaa-aika ja vaikuttaminen. Vuoden alussa käymme keskustelua koulun, nuorisoaseman ja Klaarin kesken tulevaisuuden jatkosta. Tällä hetkellä tuntuisi todella hyvältä ja tarpeelliselta jatkaa yhteistyötä.

 

Merja Kuusimaa, Klaari-koordinaatti eteläinen alue