Ehkäisevän päihdetyön viikko

Tänä vuonna viikon aiheena on kannabis. Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustamme nuorten kanssa toimivia ottamaan kannabiksen puheeksi niin nuorisotaloilla, harrastustoiminnoissa, kouluissa kuin kotona. Keskustelun tueksi on tarjolla materiaalia ja vinkkejä Ehkäisevän päihdetyön-verkoston sivuilla www.tsekkaafaktat.fi

Kouluterveyskyselyn 2019 mukaan nuorten asenteet liittyen kannabiksen käyttöön ovat muuttuneet sallivammiksi. Helsinkiläisistä 8.-9.-luokkalaisista 16,6% hyväksyy ikäisillään marihuanan polttamisen. Kyselyn mukaan ainakin kerran kannabista kokeilleita on Helsingissä 34,3% ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevista ja lukiossa 1. ja 2. vuoden opiskelijoista 25,2%.

Klaari on tehnyt yläasteikäisille nuorille kolmen kysymyksen Kannabisvisan, johon vastataan kännykällä QR – koodin tai nettilinkin kautta. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme kolmet JBL Free X langattomat kuulokkeet. Linkki kannabisvisaan : https://link.webropolsurveys.com/S/99E1C14FA9A242D4

 

”Savuna ilmaan” -podcast

Soundcloudissa on nyt kuunneltavissa Savuna ilmaan -podcast, jossa kokemusasiantuntija, entinen päihteidenkäyttäjä vastaa kysymyksiin ja  kertoo oman tarinansa, sekä antaa neuvoja nuorille.

Kuuntele osoitteessa https://soundcloud.com/studiostoa/savuna-ilmaan-podcast-jakso-1

 

Lisäksi ehkäisevän päihdetyön viikolla vanhemmille:

Nuoret ja nuuskakoukku – mitä voimme yhdessä tehdä?

Yläkouluikäisten vanhemmille suunnattu nuuska-aiheinen vanhempainilta to 7.11. klo18-19.30, os. Snellmaninkatu 12 (yliopiston tilat Soc&Kom, festsal). Puhumassa mm. Ehytin asiantuntijat, tutkija Mikko Piispa, poliisi, sekä verkossa tapahtuvaan nuuskanmyyntiin perehtynyt nuoriso-ohjaaja. Illan järjestää yhteistyössä Klaari Helsinki, HELVARY ry (Helsingin vanhemmat) sekä Ehyt ry:n nikotiinihanke. Seuraa tiedotusta facebookissa: https://www.facebook.com/events/396376814359978/

 

Antoisaa ehkäisevän päihdetyön viikkoa toivottaen,

Klaari Helsinki –nuorten ehkäisevä päihdetyö