Lasten- ja nuorten toimijaverkosto Vuosaaren tapahtumissa

Toukokuun lopulla Meri-Rastilan tori täyttyi iloisista ihmisistä, kun juhlittiin perinteisiä kyläjuhlia 22.5 ja Vuotalon piha taas heräsi eloon Pop-up päivänä 23.5. Oli upea nähdä, miten paljon erilaisia toimijoita ja erilaisia taitoja omaavia asukkaita meillä Vuosaaressa onkaan! Nuorisopalvelut olivat myös omalta osaltaan mukana näissä tapahtumissa. Kyläjuhlan aikaan Nuorisotalo Merirastilassa oli avoimet ovet ja bingoa kaiken ikäisille. Nuorisotalon nuoriakin oli hienosti auttamassa tapahtuman järjestämisessä! Lisäksi osa nuoriso-ohjaajista ja alueen Klaari-koordinaattori olivat edustamassa Vuosaaren lasten ja nuorten toimijaverkostoa molemmissa tapahtumissa.

Vuosaaren lasten ja nuorten toimijaverkostoon kuuluu nuorisotyöyksikön ja nuorten ehkäisevän päihdetyön Klaari Helsingin lisäksi mm. seurakunta, alueen koulut, sosiaali- ja terveystoimi, poliisi sekä alueen eri järjestöjä. Verkoston tarkoituksena on tukea ja vahvistaa alueen lasten ja nuorten hyvinvointia moniammatillisesti, sekä puuttua alueella nousseisiin ilmiöihin. Tapasimme Meri-Rastilan kyläjuhlissa ja Vuotalon Pop-up tapahtumissa alueen vanhempia ja juttelimme heidän ajatuksistaan alueen nuorista. Puolet kohdanneista vanhemmista kokevat lasten ja nuorten voivan Vuosaaressa hyvin. Heidän mielestään alueen nuoret käyvät koulua, osallistuvat ohjattuun harrastustoimintaan ja heillä on ystäviä. Oli todella mukavaa päästä juttelemaan alueen vanhempien kanssa. Uskonkin, että helppo ja antoisa yhteistyö alueen vanhempien kanssa tukee nuorisotyötä ja hyödyttää sekä nuoriso-ohjaajia että vanhempia.

(teksti: Veera Silmunen, Vuosaaren nuorisotyöyksikkö)