Kesätyöt Klaarilla – fiiliksiä ja mietteitä

Nyt viedään viimeisiä päiviä täällä Klaarilla kesätöiden parissa. Tämän kuukauden aikana on kertynyt paljon ajatuksia ja ideoita, sekä paljon uutta on opittu. Tehtävää on riittänyt reilusti eikä koskaan ei ole ollut tylsää. Klaarin työntekijät ottivat meidät erittäin lämpimästi vastaan ja toivottivat tervetulleeksi työryhmään.

Työnkuvaamme on kuulunut monenlaisia tehtäviä, joista yksikään ei ole ollut epämieluisa. Olemme muun muassa kirjottaneet blogipäivityksiä, tehneet podcastia sekä tutustuneet Klaarin ehkäisevän päihdetyön menetelmiin.

Menetelmiin tutustuessa olemme oppineet, kuinka nuorten näkemystä pystytään tuoda esille ehkäisevässä päihdetyössä, sekä nähneet, millä tavoin nuoria voidaan osallistaa. Olemme myös saaneet osallistua menetelmien kehittämiseen. Tämän lisäksi menetelmissä on tullut esille yhteisövaikuttavuuden merkitys.

Isoin projektimme oli Savuna ilmaan -podcastin 2. jakson suunnittelu ja toteutus. Podcastin tekeminen vaikutti aluksi erittäin isolta ja vaikealta tehtävältä, mutta kun suunnittelu lähti käyntiin, huoleni jäivät taka-alalle. Meille annettiin hyvinkin vapaat kädet, joten saimme toteuttaa omia ideoitamme omalla tavallamme. Kokemusasiantuntija Pepin kanssa keskustelu herätti paljon syvällisiä ajatuksia ja tunteita.

Opin myös editoimaan ääntä Adobe Audition –ohjelmassa. Podcastin editoinnin myötä totuin myös kuulemaan omaakin ääntäni takaisintoistona, johon en ollut tottunut.

Kuukauden kesätyöjakso on ollut erittäin antoisa ja valoisa kokemus. Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin sekä heidän työtehtäviinsä. Näkemykseni ehkäisevästä päihdetyöstä sekä mediatuotannosta on syventynyt suuresti. Olen erittäin iloinen tästä menneestä kuukaudesta Klaarilla.

Kiitokset myös kaikille meitä auttaneille ja kannustaneille! Toivotan vielä kaikille rentoa kesää!

Ben Partanen